Josanne

Ooit op mijn 14e in het bezit gekomen van een camera. De oude Agfa box, waar het allemaal ooit mee begon bewaar ik nog steeds uit nostalgie. Fotografie bepaalt, samen met mijn liefde voor paarden en honden, een groot deel van mijn leven. Met de komst van de digitale fotografie ben ik overgestapt naar een Canon spiegelreflex. Ik fotografeer in RAW en werk tegenwoordig met de EOS 7D Mark II, ècht een geweldige camera! Zeer geschikt voor supersnelle actiefotografie buiten. Mijn eerste 7D (ook een heel fijne body) gebruik ik als reserve. Een full frame staat al een hele poos op mijn verlanglijstje...
Het vangen van “de essentie van het moment” in een foto blijft voor mij nog altijd een uitdaging. Vooral de connectie tussen mens & dier en mensen onderling blijft mij eindeloos boeien. Ik ben al heel wat jaren met veel plezier lid van Fotogroep Belfeld en volg regelmatig workshops en cursussen om me verder te ontwikkelen.
In 2016 heb ik een 2-jarige vakopleiding fotografie afgerond. Ook het bewerken van foto’s met Adobe Camera RAW, PS CC en LR Classic CC biedt me steeds nieuwe uitdagingen. Tijdens de opleiding heb ik mijn kennis hieromtrent flink kunnen uitbreiden, dit onderwerp kwam in de lessen ruimschoots aan de orde.

Ik kom alleen tijd te kort.... nog zó veel te ontdekken!