Lijst met albums
Expositie - 2017

Een mooie impressie, gemaakt door Miriam Rovers van een geslaagde expositie. We willen de firma Hoezen nogmaals hartelijk bedanken voor het aan ons ter beschikking stellen van hun prachtige locatie, waarbij we mogen opmerken dat de vele bezoekers niet alleen hebben genoten van onze foto's, maar zeker ook van de schitterende badkamers in hun showroom! 

Hermien Steegh

Hallo mijn naam is Hermien Steegh en ik ben sinds april 2016 lid van Fotogroep Belfeld. 

Het fijne aan de fotogroep is dat je bewuster gaat kijken door de lens van je fototoestel. De clubavonden zijn behalve leerzaam ook erg gezellig. Door elkaars foto's te bespreken leer je veel en er valt nog veel te leren. 

Workshop productfotografie

De workshop productfotografie was zeer interessant. We waren met tien deelnemers en hebben veel geleerd! Jordy en Martijn bedankt voor de bevlogen en heldere uitleg & assistentie, Peter voor de locatie, Hermien voor de heerlijke cake en Pierre voor de foto impressie! Een perfecte samenwerking!

Van wasbord tot dvd

Loes en Rosi hebben dit jaar een gezellig en leerzaam uitstapje ter afsluiting van het fotojaar georganiseerd. Het museum “Van  wasbord tot dvd” was heel leuk en interessant. De geplande fietstocht er naar toe is helaas letterlijk in het water gevallen door de stortregens van die dag. We hadden er daarom maar voor gekozen om met de auto te gaan. We zijn in de vakantieperiode 's avonds alsnog een keertje samen gaan fietsen.

Nationaalpark Maasduinen: Reindersmeer

Wilma heeft dit jaar (21 juni) het uitstapje ter afsluiting van het fotojaar georganiseerd. We hebben gewandeld rondom het Reindersmeer en heerlijk samen gegeten. Het was, ondanks het helaas bijzonder slechte weer, een heel gezellige dag. Bedankt voor het organiseren Wilma! Jacqueline, Wiel en Josanne hebben die dag foto’s gemaakt, vandaar dit uitgebreide album.

Martien van Duren

Ik ben Martien van Duren en vanaf midden 2014 fanatiek hobby fotograaf. Ik ben vanaf januari 2016, met veel plezier, lid van Fotogroep Belfeld en nog zoekende welke vorm van fotograferen bij mij het beste past, in ieder geval natuur en landschapsfotografie! Verder ben ik veel bezig met Photoshop, probeer hiermee mijn foto’s optimaal te laten uitkomen. Ook maak ik composities van mijn foto’s hiermee!

 

Foto's van de maand 2014

Alle foto's die gekozen zijn tot foto van de maand in het jaar 2014

Rene Spee

Ik fotografeer al vanaf mijn 19de jaar. Aanvankelijk nog familie kiekjes, maar later meer naar natuur. In 1966 ben ik bij fotogroep Océ-van der Grinten in Venlo gegaan, die mij leerde anders te kijken door de zoeker van de camera. Ook de eerste beginselen van de Doka werd mij hier bijgebracht. Omdat ik in 1969 van baan veranderde moest ik deze club verlaten. Daarna is, voor enkele jaren, mijn interesse voor de fotografie, althans de artistieke fotografie, afgenomen. Door een tentoonstelling in mijn geboorteplaats Belfeld in 1987 werd er weer iets wakker geroepen en besloot ik met Huub Bisschop en Jo Verlaek een eigen fotoclub op te richten: Fotogroep Belfeld. Dit gebeurde op 1 januari 1988 en dit is nog steeds een bloeiende vereniging. Om mij te bekwamen ben ik lid geweest van fotoclub Reuver en Blerick en ook van diagroep Nederweert. Ik heb aanvankelijk zwart/wit gedaan, dia’s en nu digitale fotografie en -bewerking. Het digitale tijdperk heeft ook nieuwe mogelijkheden gegeven, zoals Audio Visuele presentaties. Ik ben  in 2001 verhuisd van Belfeld naar Mheer en heb aansluiting gevonden bij Photon Maastricht. Na enkele jaren Photon verlaten en naar Dracula, Margraten gegaan. In 2015 ben ik verhuisd naar Venlo en weer lid geworden van mijn oude Fotogroep Belfeld.

Peter Reijntjes

Als nieuweling in de wereld van de fotografie, ben ik het meest onervaren lid van Fotogroep Belfeld. Ook voor mij als groentje is er een plaats binnen de vereniging. Door het kijken naar, en het bespreken van, de aangeleverde foto's leer je iedere keer wat nieuws. Je leert op een andere, vernieuwende manier naar foto's kijken. Door de visie en de tips van de overige leden, hoop ik ook de kwaliteit van mijn opnames te kunnen verbeteren.

Peter Crotjee

Hallo, mijn naam is Peter Crotjee 

Ik wandel al jaren door de natuur. Dat is de plek waar ik tot rust kan komen. Begin 2012 ben ik begonnen met het fotograferen. Doordat ik veel door de natuur liep maakte ik ook automatisch veel foto’s van de flora, fauna en landschappen. Het maken van deze foto’s begon een soort passie te worden. Door de tijd heen wilde ik ook wel weten wat anderen van mijn foto’s vonden. Ik ben toen lid geworden van fotogroep Belfeld. Tijdens een groepsavond worden daar de ingezonden foto’s besproken waarbij opbouwende kritiek wordt geuit. Dit zorgde ervoor dat mijn foto’s gaande weg beter zijn geworden. Ik vind het geweldig de kennis en visie inzake fotografie  met elkaar te delen en ik moet zeggen dat ik na iedere groepsavond weer wat geleerd heb. Met andere woorden ik heb het er reuze naar mijn zin.

Groetjes Peter C.

Wilma Steegh

Hallo, ik ben Wilma Steegh
Fotograferen is al vele jaren een van mijn passies. Graag leg ik alle mooie momenten in het leven vast, een foto versterkt de herinnering. Sinds ik lid ben van de fotogroep ben ik nog bewuster gaan fotograferen. We werken geregeld met thema’s daardoor kijk je anders naar fotografie, heel leerzaam en vooral leuk! Door onze clubavonden, die ook nog heel gezellig zijn en de hulp van de meer ervaren andere leden heb ik al veel bij mogen leren en kijk ik steeds met een ander oog door de lens. Een mooie hobby die blijft groeien …                          

Jubileum expositie 2013

Jubileumexpositie “Belfeldenaren in zwart-wit”

Op 29 november 2013 werd de jubileumexpositie van de Fotogroep Belfeld, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan, geopend door:
René Spee, medeoprichter Fotogroep Belfeld en Jan Nabuurs, lid van Fotobond Limburg. Pierre van de Voort en erelid René Spee, beiden lid sinds de oprichting van de Fotogroep Belfeld, werden in het zonnetje gezet. De expositie, op 30 november en 1 december, werd druk bezocht door oud-leden en geïnteresseerden. Bijgaand beeldverslag geeft een impressie van de openingsavond.
Met dank aan Miriam Rovers voor het verzorgen van foto's en tekst!

 

 

Miriam Rovers

Mijn naam is Miriam Rovers en fotograferen heb ik altijd spannend gevonden, maar ik heb nooit de gelegenheid gehad om me er verder in te verdiepen. Dat veranderde met de komst van de digitale fotografie en het krijgen van meer vrije tijd. Bij Fotogroep Belfeld, met gepassioneerde dames en heren met dezelfde hobby, is het fijn om op de clubavonden te leren van elkaar en te genieten van elkaars werk.

Expositie 2012

2 juni 2012: Opening van onze expositie door Directeur Marion Mertens van Bibliotheek Venlo.

Museum De Kantfabriek

Op uitnodiging van museum De Kantfabriek hebben we met enkele dames uit onze groep de expositie "Waartoe een foto leidt" bezocht. De bedoeling was om, met inbreng van eigen creativiteit, de tentoongestelde textiele kunstwerken te fotograferen. Dit bleek zo'n uitdaging te zijn, dat we het museum met veel plezier zelfs twee (10-12-2011 en 7-1-2012) keer bezocht hebben. Vervolgens zijn we thuis met de foto's in bewerkingsprogramma's aan de slag gegaan en de hieruit ontstane resultaten worden zoals afgesproken aan het museum ter beschikking gesteld.

We willen jullie uiteraard graag laten meegenieten van zowel ons bezoek als de resultaten.

Foto's Mentoraat

Foto's gemaakt aan de hand van de mentoraat opdrachten door Wim Jenniskens.

Onder de knop mentoraat kunt u het complete verslag bekijken.

Freilicht Museum Grefrath

Dit jaar zijn we ter afsluiting van ons fotojaar eens de Duitse grens over getrokken. Het openluchtmuseum in Grefrath was een bezoek meer dan waard. Totaal andere onderwerpen voor onze lens: van modelspoorbaan tot oude ambachten. Het was een leuke dag met tot slot een zeer geslaagd etentje bij het Galgenvenn in Kaldenkerken.

Foto's van de maand 2011

Hier verzamelen we alle "foto's van de maand".
In januari kiezen we hier uit de beste foto van het voorafgaande jaar. 

Lente fotografie

Om de sfeer van de lente vast te leggen zijn we er met 5 groepsleden op uit getrokken. We hebben genoten van mooie bloesem, dartelende lammetjes en een lekker kopje koffie met wafel. Zie hier een impressie.

Modellendag 2011

Er hebben 9 fotografen en 6 modellen deelgenomen aan de modellendag. We werden
ondersteund door twee behulpzame assistenten. De weergoden waren ons goed
gezind. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag en zijn heel benieuwd naar
de resultaten die getoond zullen worden op de terugkomdag.

 

.

Door te klikken op de profielfoto van een lid kunt u het fotoalbum bekijken.

Marina Ernst

Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste fototoestel. Sindsdien maak ik geen uitstapje of vakantie meer zonder camera.

Tijdens de basisschool periode van mijn dochter en zoon heb ik heel wat jaren activiteiten van kinderen van de school hier in Belfeld gefotografeerd. Deze foto’s werden gretig nabesteld, wat de kas van de ouderraad ten goede kwam. Altijd ben ik met compact camera’s blijven fotograferen, omdat zo’n spiegelreflex meeslepen mij maar niks leek. Nadat ik in 2010 lid ben geworden van Fotogroep Belfeld, ben ik toch overstag gegaan en heb een SRL aangeschaft. Tot heden ben hier heel tevreden mee. Toch loop ik nog geregeld met mijn compact camera op zak, omdat je ook hiermee heel goede foto’s kunt maken. Het leuke van lid zijn van Fotogroep Belfeld is dat je je foto’s kunt delen en bespreken met andere mensen. Hierdoor krijg je een andere kijk op foto’s en ga je anders, creatiever (en hopelijk beter) fotograferen. Heel leuk vind ik dat we elke maand een ander thema fotograferen, hierdoor wordt je uitgedaagd andere dingen dan gebruikelijk te fotograferen. 

Pierre van de Voort

Mijn naam is Pierre van de Voort, geboren en getogen in Belfeld de huidige gemeente Venlo. Al vroeg heb ik ontdekt dat fotografie in relatie tot reizen iets voor mij betekent, in de zin van een verhaal over te brengen door beelden. Iedere keer een nieuw beeld maken, anderen laten genieten zonder woorden en zo tevens een eigen lijn te ontwikkelen, is telkens de uitdaging van fotografie. Ik heb in 1988 aan de kinderschoenen van Fotogroep Belfeld gestaan, de oprichting meegemaakt en nog steeds plezier aan de passie fotografie. Ik hou ervan om details en de kleine mooie dingen in het oog te brengen, evenals de sfeer overbrengen, zodat een beeldopname de vertaling van een belevenis is.


Josanne Janssen

Mijn naam is Josanne Janssen, woonachtig te Belfeld, gemeente Venlo. Al vanaf mijn 14e levensjaar ben ik in het bezit van een fototoestel. Waar ik ook ga of sta, mijn camera vergezelt me. De oude Agfa box, waar het allemaal ooit mee begon bewaar ik nog steeds als aandenken. Fotografie bepaalt, samen met mijn liefde voor paarden en honden, een groot deel van mijn leven. Met de komst van de digitale fotografie ben ik overgestapt naar een Canon spiegelreflex. Ik werk met de EOS 7D, echt een heel fijne camera, en gebruik een 50D body als reserve. Het vangen van “de essentie van het moment” in een foto blijft voor mij steeds opnieuw een uitdaging. Vooral de connectie tussen mens & dier en mensen onderling blijft mij eindeloos boeien. Ik ben al heel wat jaren met veel plezier lid van Fotogroep Belfeld en volg regelmatig workshops en cursussen om me verder te ontwikkelen. In januari 2016 heb ik een 2-jarige fotografie vakopleiding succesvol afgerond. Ook het bewerken van foto’s met PS CC 2015 biedt me steeds nieuwe uitdagingen. Tijdens de opleiding heb ik mijn kennis hieromtrent flink kunnen uitbreiden, dit onderwerp kwam in de lessen ruimschoots aan de orde.

Toos Verdaas

Mijn naam is Toos Verdaas, ik ben lid van Fotogroep Belfeld sinds september 2006. Wat ik zo leuk aan het fotograferen vind, is dat het heel ontspannend is en je gaat veel beter je ogen gebruiken. Ik had eerst een digitale compactcamera, maar ben al een lange tijd over gestapt op een spiegelreflex. Was wel wennen in het begin, maar oefening baart kunst. In de loop van de tijd ben ik wel anders gaan fotograferen en ben ook meer gaan experimenteren. Ook is het leuk om dit in groepsverband te doen, want je leert van elkaar en je krijgt opbouwende kritiek over het foto`s die je laat zien. Of andere inzichten om je foto er anders uit te laten zien, d.m.v. standpunt, belichting, diafragma en sluitertijd. De fotogroepavonden zijn heel gezellig en leerzaam.